Geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Tazminatı'nın verilmesini, ek ödeme oranlarının artırılması, uzmanlık kadrosunun getirilmesi konularında basın açıklamasında bulunan Memur-sen’e bağlı büro memur sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, “EYT, Sözleşmelilere Kadro, 3600 ek gösterge düzenlemesi ve prim borçlarının yapılandırılması sebebiyle tarihinin en yoğun günlerini yaşayan SGK personeli, gecesini gündüzüne katarak mesai harcamakta, yoğun iş yükünün hakkını teslim etmekte ancak alın terinin karşılığını alamamaktadır” demişti.
Meclisin çalışmaya başlamasıyla birlikte iyileştirme beklentilerinin gerçekleşmemiş olması, sendikanın üye taleplerini yerine getirememe ve seslerini duyuramamış olması nedeniyle istifalar başladı.
Uşak SGK İl Müdürlüğü'nde yaklaşık 80 üyesinin olduğu belirtilen Memur-sen’e bağlı Büro memur-sen'den bugün itibarıyla ve toplu olarak yaklaşık 30’u aşkın kişinin istifa ettiği biliniyor.
İstifa eden üyelerden bazıları; “EYT ile birlikte haftasonu dahil olmak üzere haftada 6 gün çalışıyoruz. Buna rağmen dalga geçer gibi fazla mesai ücretini 27 liraya çıkardılar. Biz işimizi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. EYT ile emekliliğe başvurmuş vatandaşların işlemlerini elimizden geldiğince ve hatta daha fazla emek sarfederek hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak aynı çatı altında hiç bir resmî işlem sorumluluğu olmayan taşeron personel bile biz memurlardan fazla maaş alıyor. Biz bu haksızlığın giderilmesi ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Ancak bizi sendikamız bu süreçte yalnız bıraktı” dediler.
İstifa eden bir üye; “Üniversite okuyarak KPSS ile atanmış bir memurum. Yaptığım bir işlem vatandaşı ömrünün sonuna kadar etkileyebiliyor. Önemli bir iş yapıyoruz. En küçük hata bile bir kişinin hakkının verilmesine engel olabilir. Mevzuat geniş. Biz sadece evrak/arşiv işi yapmıyoruz. Bu sorumluluğun karşısında emeğimizi almadığımızı ve bunu bireysel duyuramadığımızı sendikanın da yapamadığını düşünüyoruz” dedi.
Bir başka üye; “Yaptığımız işlerin hatası telafi edilemez. Ancak buna rağmen gündelik sorumluluk haricinde stres yaşamayan kurumumuz temizlik, çay personeli biz memurlardan daha fazla hakka sahip. Üniversite okumak, KPSS’ye girmekten öte her gün kendimizi geliştirmek eski ve yeni kanunları takip etmek zorundayız. Tüm bunlari ve bizim sesimizi duyuramayan sendikamıza tepkiliyim” dedi.
İstifa dilekçesi dolduran bir üye: “Aslında sendikamızla bir sorunumuz yok. Ancak hükümet sesimizi belki böyle duyar diye istifa ediyorum. Sendikamız ve başkanımız yeteri kadar çalışıyor ancak meclisten hakkımızda olumlu bir haber çıkmadı” dedi.