Video Haber

18 milyon KDV'ye neler alınır, ne yapılır?

Abone Ol


Uşak Belediyesi, TOKİ ile yapılan protokol kapsamında 2020 yılında Kentsel Dönüşüm alanında bulunan binalara taşındı. Mevcut A ve B blokların orta kısmına yapımı devam eden makam katı inşaatının maliyeti olan 18 milyon TL ile neler yapılırdı? sizler için araştırdık.          


18 Milyon TL'ye ise tam 18 daireli apartman, 180 tane çocuk parkı, 12 adet ambulans aracı, 4 tane üst geçit ve bunun gibi birçok yatırım yapılabilir.         


A ve B blok olarak hizmet veren Uşak Belediyesi Hizmet Binası ise makam odası yapmak için 2021 yılında yapılan ihale ile kaba inşaatı 4 milyon 160 bin liraya tamamlandı.       


Makam katı olarak adlandırılan, Özel Kalem müdürlüğünün yer alacağı ek bina için 2021 Kasım ayında yaklaşık maliyeti 7 milyon lira olan bir ihale daha gerçekleşti. Ancak ihale “diğer nedenler” ile iptal edildi.         


Geçtiğimiz günlerde ise haber konumuzu oluşturan yeni bir ihale daha yapıldı. Bu ihalenin yaklaşık maliyetinin 18 milyon + KDV olduğu öğrenildi.         


“Hizmet Binası” olarak adlandırılan ihalede ise tabletten klima, ısıtma, perde, alarm,  televizyon, müzik sistemleri, kapı kilidi gibi kontroller yapılabilen  “Akıllı Ev sistemlerinin bulunması dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.          


Bu yapıya ait tavan, camdan bir kubbe olarak yapılması planlanıyor. Parça parça camlardan Kubbe şeklinde yapılacak olan tavanın da maliyeti önemli ölçüde arttıracağı ön görülüyor.         


İki katı birbirine bağlayan içten merdivenli yapıyla bağlantının sağlandığı, Başkanlık binasında merdiven basamaklarının ve korkulukların ise özel olarak kalıplandırılmış merdiven dönerine uygun darbeye dayanaklı camdan yapılacağı öğrenildi.           


Tavanların detaylı bir şekilde tasarlandığı makam katında, Başkanlık Odası başta olmak üzere, Özel kalem müdürü ve Toplantı odalarının tavanlarının da göz alıcı bir dekorasyon olduğu mimari çizimlerde dikkat çekiyor.            


Başkanlık Makamı Kapısının özel olarak üretilecek olması; hem dokusunun, hem malzemesinin hem de aydınlatmasının özenle seçildiği görülmektedir.         


Başkanlık Tuvaletinin de yine ayrıntılarıyla düşünülerek tasarlanmış olması,  tuvaletin bile üzerine emek harcandığını, Belediye mimar ve mühendislerinin bu konuda çok mesai harcadıkları düşündürtüyor. Kapısından lavabosuna, musluğundan aydınlatmasına kadar en ince ayrıntıların düşünüldüğü Başkanlık Tuvaletinin duvarları ise balıksırtı seramik kaplama şekilde dizayn edilmiş               


Başkanlık Tuvaleti gibi mescittin de Uşak Belediye Başkanlık makamındaki kişiye yakışır bir şekilde hazırlandığı görülüyor. Mescitte yer alan imamın namaz kıldıracağı bölüm olan Mihraptaki dizayn, ışıklandırma, kullanılan malzeme gibi detaylar ile mescit duvarındaki aksesuarlar, tavanı, boyası dahi Başka hangi kurumdaki makamda böyle bir mescidin bulunduğu sorusunu akıllara getiriyor.