Uşak Üniversitesi, öğrenciler ve personel için özel olarak glütensiz yemek servisi sunmaya başladı. Çölyak hastası olan öğrenciler ve personel, rahat beslenebilmeleri için yemekhane menülerini gözden geçirdi. Çölyak hastaları için özel menü hazırladılar.

Yeni menüyle birlikte çölyak hastası öğrenci ve personeller çeşitli glutensiz tahıllar, taze meyve-sebzeler, baklagiller ve diğer protein kaynaklarını yiyebilecek.

Savaş ’’Glütensiz Menü Çıkarmaya Başladık’’

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada glütensiz yemek çıkarmaya başladıklarını ve çölyaklı öğrenciler ve personelin artık yemeklerini rahatlıkla seçebileceklerini söyledi.

Uşak Üniversitesi’nin Dünya Sahnesindeki Yükselişi Uşak Üniversitesi’nin Dünya Sahnesindeki Yükselişi

Savaş ‘’Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından üniversite yemekhanesinde, çölyak hastalığına sahip öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak özel menüler hazırlamakta olduğunu aktararak ‘’13 Kasım 2023 tarihinden itibaren Bir Eylül Yerleşkemizde bulunan ve günlük ortalama 7 binin üzerinde öğrenci ve personele yemek hizmeti veren yemekhanemizde glütensiz menü çıkarmaya başladık. Günde 2 öğün olarak hem öğlen hem de akşam bu menümüz olacak. Çölyaklı öğrencilerimiz ve personelimiz, günlük yemeklerini rahatlıkla seçebilir ve beslenme ihtiyaçlarına uygun bir şekilde beslenebilirler’’ dedi.

Editör: Uğur Medya