Masrafsız bankacılık sloganıyla faaliyet gösteren ve şubesi bulunmayan bu uygulama ile müşteriler neredeyse bütün işlemlerini internet ve uygulama üzerinden gerçekleştirmekte ve bu nedenle de EFT masrafı, kredi kartı aidatı gibi bir çok bankacılık işlemlerinden doğan masrafları ödemiyorlardı. 

Resmi gazete’de görüldüğü üzere ENPARA’nın ayrı banka olarak kurulmasıyla faaliyetlerine şubesiz olarak devam edip etmeyeceği, merkez bina haricinde şubeler açacağı merak konusu olmuş; ilanda ise “şubesiz” kelimesinin yer almaması nedeniyle diğer bankalar gibi faaliyetine devam edebileceği akıllara gelmişti. 

Büyümenin neticesinde QNB Finanbank AŞ bünyesinden ayrılmasının da finansal açıdan banka faaliyetlerini daha şeffaf kılabileceği düşünülürken şimdiye kadar ENPARA’yı kullanan müşteriler için ise bazı özelliklerin yitirildiği görülmeye başlandı. 

Başka kredi kartı aidatı gibi bankacılık masraflarılarının alınmadığı ENPARA’da Taksitli alışveriş yapılmasa dahi aylık belirli sayıda ekstrede taksitlendirme imkanı sunarken Netflix, youtube Premium gibi dijital platformlardan yapılan harcamaların bir kısmı iade ediliyor. 

Ancak Resmi Gazete’de yayınlanan ilanın ardından online alışveriş sitelerinden yapılacak harcamalarda taksit imkanının ortadan kaldırılığı görüldü. 

Daha önce peşin fiyatına veya belirli bir vade farkı ödeyerek taksitle alışveriş yapabilen ENPARA kullanıcıları “tek taksit” haricinde seçenek göremeyince hayal kırıklığına uğradılar. 

İlerleyen günlerde “masrafsız bankacılık” sloganıyla hizmet eden ENPARA’nın ne gibi hizmetleri sona erdireceği ise merak konusu..

Editör: Uğur Medya